onsdag 7. februar 2007

Hola

Sigurd her. Dagen er bedre. Takk for all stotte og hyggelige oppdateringer om ol, vaeret i Drobak og hvordan livet i et kollektiv i Oslo er. :)

I dag har Trine og jeg 1 aar og 8 mndsdag. Vi skal feire med middag i familien vi bor hos halv aatte, og en drink eller to eller tre eller fire etterpaa.

I gaar og i dag har vaert mye bedre paa skolen, foler meg ikke saa hjelpeslos lenger. Veldig bra. Cecilia, laereren min, er hyggelig og plaprer i vei paa spansk selv om jeg ikke skjonner noe. "Du skjonner etter hvert" tror jeg hun sa en gang. Vi kommuniserer paa tross av dette gjennom mange enkle ord jeg kan og skjonner. Det fungerer greit. I dag learte jeg om klokka og aa telle til hundre. Jeg har dessuten laert at en "dingo" ikke er en loshund, men et stort dyr hun ikke fant i ordboka. Det er i alle fall sikkert at det ikke er en hund.

Familien vi bor hos er veldig fin. De har tre barn mellom 1 og 6 aar, som liker aa se paa los Simpsons paa TV (nesten) hele ettermiddagen. Vi spiser med familien tre ganger om dagen og leker krig og bretter kylling, sombrero og baat av papir med barna.

Maten: Frokost har bestaatt av pannekaker med sirup, frutas mixas con chocolate og frokostblanding med yoghurt og frukt.......... Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Lunsjen klokka halv ett er det storste maaltidet og bestaar saa langt av kylling, ris, maistortillas, salat og sterk saus/tabasco. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kveldsmaten klokka halv aatte har vaert omelet, geitost, pommes frites, tortillas og mye svarte bonner. Mm
Forovrig mye jugo de naranja (ferskpressa appelsinjuice til 2.50 nok og oppover) og snickers.

Landsbyen vi bor i, San Pedro har en merkelig lukt. Denne slaar til i neseboret naar man minst venter det og er en slags blanding av bark, fetaost, kloakk og raatten frukt. I dag fikk vi en teori paa at lukta kommer med vinddraget fra det lokale kaffebonnevaskeriet. Og kaffe som ellers lukter saa godt.

Vi skal prove aa faa lagt ut bilder snart, funka ikke naa heller, men hvis du er nysgjerrig paa hvordan det ser ut kan det forklares med noen ord:
Gront og fruktbart med hoye vulkanfjell rundt San Pedro. Fra skolen har vi veldig fin utsikt over Lago Atitlan (sjoen). Det ligger bilder av byen og sjoen paa http://www.cooperativeschoolsanpedro.com/index.html. Vi faar se om vi ikke faar ut noen bilder, kommer vel til kort med ord som vanlig...

Hasta mañana

6 kommentarer:

Anonym sa...

Morsom post dette her. Det må jeg virkelig si. De andre var også morsomme. Dere er jo ganske morsomme dere da.

Anonym sa...

Hei! Bra at du synes det går bedre med spansk-kurset, Sigurd! Det er sikkert ikke lett! Det høres ut som dere får veldig god mat der nede! Håper det går bra med magen, og at dere slipper maveproblemer!
Det er sikkert artig med de små barna i huset, må være en opplevelse å se hvordan de bor der nede! Ha det bra videre!
Klem fra oss på Kolbotn! Grete

Anonym sa...

Det er så fint å lese at dere har det bra! Her hjemme skjer det jo fint lite som vanlig, nå er det grandprix-sending på nrk... Og Sylvia Brustad går sterkt inn for å jevne ut levealderen mellom øst og vest i Oslo. (som er på svimlende 12 års forskjell!) Så flott at det blir tatt tak i de store problemene her i verden.
P.S: De små båtene det var bilde av på den hjemmesiden ligner veldig på piroguene i Mali :)
Fortsett å nyte turen begge to! Mange klemmer fra Janne

Sigurd sa...

Baardis, i dag horte jeg paa sigur ros i senga. det var deilig. var i en liten siesta etter skolen. Mange fine laater.
Haaper du har det bra. fortell om erobringer eller andre artige ting a :)

Sigurd sa...

Haaper ogsaa vi slipper no saerlig mageproblemer Grete, men faar ta det som det kommer. Tok en liten overdose imodium paa starten av turen, og sleit litt med det, men det loser seg :)

Sigurd sa...

Heia Silva Brustad. Siterer fra en sang av bandet Sagene Ring: "Blirru aatti paa vindern og nitti paa Ris, her ost blirru knapt 73. Nei virru bli gammal i folge bla, saa maaru nok bo lengre vest" "Vi blir ikke gamle paa Sagene, men jaggu lever vi godt!"

=)