tysdag 27. mars 2007

Cuzco - på godt og litt vondt

Trine ligger høydesjuk etter en øl i går kveld. Alkohol er ikke anbefalt i høyden. Vi skal vaere avholdsmennesker til etter La Paz har vi blitt enige om.
Cuzco (Peru) er forøvrig en ganske bra by, men er full av turister, halv- eller heltjukke amerikanere, lamaer og folk som skal gå inca-trail. Blir litt på depper'n av alle som skal selge, tigge, kaste meg inn eller lure meg. I går kjøpte vi 5-dagers fjelltur, men krevde pengene tilbake etter at trynefaktoren var hakket under rævva og at guiden ikke kunne engelsk og fant en ny guide på et hostell like ved. Vi gir ikke opp, og har derfor kjøpt ny tur, som starter i morgen, denne gangen med et annet selskap selvfølgelig. Vi har ellers møtt en hyggelig norsk dame fra Telemark som skal vaere med på tur, og tre norske jenter fra Bærum som har lånt oss Footprint reiseguiden sin 2007. Etter mange våkeløse netter og mye savn, er den nå endelig skaffa og ligger og koser seg i sekken ved siden av meg. Innmari deilig å møte folk som hjelper andre. Takk til dere tre!

Forørig er coca-blader et must for de høydene vi befinner oss på. Ja, coca-blader er det kokain baseres på sammen med kjemiske midler, men vent litt før du hopper i taket og tenker at "nå harre klikka for'n Siggen, og nå er'n dophue og kommer aldri hjem igjen". Coca-blader minner mye om grønn te i te-form og ganske mye som gress når man tygger det. Det gir ingen narkotisk virkning og er ikke avhengighetsskapende. Det er et stoff i det som visstnok er bra for høyden, og bidrar til at man føler seg vel, frisk, ja, for ikke å si fortreffelig... - For mer info om coca-blader eller flere bedøvende ord, mail eller ta kontakt med meg eller noen som har vaert i høyden i Sør-Amerika.

Både Trine og jeg har fått oss facebook på nett, og skal ha for å følge med i trendene der hjemme...
Jeg gleder meg til å dra på hytta i sommer.

Sigg

4 kommentarer:

Anonym sa...

hei,
først takk for hyggelig kort!
du treffer ingen jenter som ville vært min type da, Siggen? :)

Sigurd sa...

Hei Baardis! Bra du fikk kort. Hm, vanskelig aa si hva slags typer det skulle vaert. Motte noen hyggelige jenter fra vestkanten, i Cusco. Men tror ellers du har storre sjans i Norge. Mange pussige typer her ser du ;)

Anonym sa...

Godt å høre at du skryter litt av cocablader. Vet du at USA prøver å tvinge Eva Morales til å gjøre cocablader forbudt i Bolivia? Heldigvis står han på krava! USA har et stort kokainproblem, og istedenfor å slå hadere ned på bruken samt å ta bakmennene, altså de som driver med narkotikahandelen og faktisk tjener penger på coca, så prøver de å nekte fattige bønder i Bolivia å dyrke stoffet som de blant annet bruker mot høydesyke. I Colombia driver USA og sprayer store områder med gift for at man ikke skal dyrke coca der, noe som gjør at fattige bønder på flykte inn til byene, og så kan multinasjonale selskaper ta over jorda istedenfor. Bare så du vet det... Ellers er jeg glad for å se at dere koser dere og gleder meg masse til å ha dere tilbake i Norge! Stor klem fra Ebba

Anonym sa...

Hei Ebba :)
Takk for info, laerte i gaar at Evo Morales fekk sitt politiske gjennombrot ved aa vere leiar for kokaboendene i Bolivia si fagforening, saa han staar nok paa krava. Leste i avisa i Peru foer me kom hit til La Paz at den peruanske presidenten proever aa faa kokaboendene til aa gaa over til andre former for jordbruk, noko som har moett massiv motstand fraa boendene. Spanande aa sjaa kva som hender. Gler oss til aa kome heim me og. :)
Klem Trine