fredag 6. april 2007

Fantastiske Titikakasjoen

For nokre dagar sidan var me paa dagstur ut paa Titikakasjoen, paa Peru-sida. Det var skikkeleg bra. Paa det fyrste biletet er me paa Taquile, ei oey som ser heilt vanleg ut, men ho er det ikkje. Innbyggjarane her lever etter ikkje-marknadsokonomiske prinsipp, ganske isolert fraa resten av verda (med unnatak av alle turistane :) Dei er 3000 innbyggjarar og har folkemoete kvar sundag der dei fiksar saanne ting me brukar politi, rettsystem, sosialhjelp osb. til i fellesskap. Dei vel kvart aar 25 leiarar, som vel i kva hus overnattande turistar skal sove i eller kva restaurant dei skal ete paa. Pengane dei tener paa dette og sal av handverk deler dei. Treng ein aa byggje eit hus, stiller alle opp. Ganske stilig.

Her er Sigurd paa ei av dei flytande oyane i Titicacasjoen med to av dei som bur der. Oyane er laga av straaa du ser dei staar paa, og vart laga daa folket maatte roemme fraa inkaane paa 1400-talet. Framleis lever dei her, nokre med mykje turisme, andre utan nokon i det heile tatt, sjoelv om dei er berre fem minutt med baat unna storbyen Puno. For oevrig hadde dei utruleg stilige kler.



















3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Ser ut til at dere har hatt det kjempefint! Jeg er i Fredrikstad på besøk hos Marie og fam/venner, etter å ha vært et par dager på fjellet med Mamma, Pappa, Geir og Tiia og familien deres. Det var fint og koselig, men litt mye vind i år. Roar var værfast på andre siden av fjellet, så han så vi ikke i det hele tatt.

Trine - jeg savner å kunne krangle med deg om nynorsk, politikk, verdenssituasjonen og ikke minst slå deg i amerikaner!! Gleder meg veldig til vi ses igjen. Alle savner deg!

Det snør i Trondheim, vår i Oslo, så det blir ikke moro å vende snuten nordover igjen. Men snart kommer vel våren der oppe også.

Kos dere veldig mye, fortsatt god påske, og hjertelig velkomne hjem!

Skal hilse så mye fra Marie.

Stor klem fra Gisle

Anonym sa...

Blir utrolig misunnelig av å se bildene! Ser ut som dere har en kjempeflott tur. Kos dere og fortsatt god påske!
Klem fra oss i Drøbak

Anonym sa...

hello friends, just to say good luck in your long trip, best regards from Quito!. Carlos